ΕΓΓΡΑΦΗ
Επισυνάψτε αρχείο..
Περισσότερα αρχεία
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
Η εγγραφή σας καταχωρήθηκε επιτυχώς. Θα ενημερωθείτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το πότε μπορείτε να κάνετε login.
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Συμπληρώστε το email που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας και θα παραλάβετε τις οδηγίες ανάκτησης του κωδικού σας στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Central

Awe-inspiring and unrestrictive, this diverse geography leaves an impact you won’t soon forget.

Biotourism >> Εταίροι
Εταίροι

Διεθνής Οργάνωση ΒιοπολιτικήςΗ Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής (B.I.O.) από την αρχή της δράσης της το 1985, έχει εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη, διαχείριση και εφαρμογή προγραμμάτων, χρηματοδοτούμενων από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την κοινωνική οικονομία, την πράσινη επιχειρηματικότητα και τον βιώσιμο τουρισμό. Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, η καθ. Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη αποτελεί μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη εμπειρογνώμονα, η οποία έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 βιβλία και έχει συνεργαστεί με ηγέτες 160 χωρών για την εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων.

 

Οργανισμός Βιολόγων ΑλβανίαςΟ Οργανισμός Βιολόγων Αλβανίας ιδρύθηκε το 1991 και έχει ισχυρό υπόβαθρο στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και έρευνας. Αποστολή της οργάνωσης είναι η παροχή βιώσιμης και λειτουργικής εκπαίδευσης σε θέματα βιοποικιλότητας και περιβάλλοντος με σκοπό την ανάπτυξη κοινωνικών συμπεριφορών συνυφασμένων με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους κανονισμούς περί της αξιοποίησης και προστασίας της βιοποικιλότητας της χώρας. Οι μέθοδοι του Οργανισμού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής: Ευαισθητοποίηση, Περιβαλλοντική εκπαίδευση (σεμινάρια, συζητήσεις, επιδείξεις), Δημόσια προβολή και Συμμετοχή του κοινού, Περιβαλλοντική διαφύλαξη και παρακολούθηση, Διεξαγωγή ερευνών και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους αρμόδιους φορείς και ενδιαφερόμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από επαγγελματίες του περιβαλλοντικού τομέα, με δυνατό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και υψηλή τεχνογνωσία. Ο Οργανισμός Βιολόγων Αλβανίας βασίζεται σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για το περιβάλλον διεθνώς αναγνωρισμένους και με μεγάλη επιστημονική εμπειρία στην διασυνοριακή περιοχή του έργου.

 

Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ερύμανθος»Ο Ερύμανθος αποτελεί μία συλλογική οργάνωση ΜΚΟ στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος, Βασίλειος Τακτικός και το επιτελείο του έχουν μεγάλη εμπειρία στην δημιουργία και κινητοποίηση κοινωνικών δικτύων, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών εθελοντισμού, εκδηλώσεων, συνεδρίων, εκθέσεων και σεμιναρίων και στην προώθηση του θεσμικού ρόλου των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα. Ειδικότερα ο Ερύμανθος υπήρξε πρωτοπόρος στην:

  • Ίδρυση του Πανελληνίου Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών και την κινητοποίηση περισσότερων από 1.000 οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα.
  • Δημιουργία τοπικών αναπτυξιακών εταιρικών σχέσεων μεταξύ των τοπικών αρχών στη δυτική Πελοπόννησο και Αθήνα παρέχοντας πολλές θέσεις απασχόλησης.
  • Εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων κοινωνικής, πολιτιστικής και πράσινης επιχειρηματικότητας.

Ο Ερύμανθος, επιπλέον, εκδίδει βιβλία, περιοδικά και φυλλάδια και οργανώνει σεμινάρια για τις τοπικές αρχές και τους επενδυτές σχετικά με θέματα κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης εταιρικών σχέσεων.

 

Πολιτιστικό Τρίγωνο ΠρεσπώνΤο Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (CTP) είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική τοπική ΜΚΟ, που βρίσκεται στα σύνορα της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας. Η οργάνωση εργάζεται για την επίτευξη ποιοτικής ανάπτυξης σε κάθε πλευρά των συνόρων εξίσου με βάση την προστασία του κοινού περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου. ToΠολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών δραστηριοποιούνται σε τοπικό, διασυνοριακό και ευρωπαϊκό επίπεδο και υλοποιεί δραστηριότητες για τη νεολαία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη του τουρισμού.

 

Περιφεριακό Συμβούλιο ΚορυτσάςΤο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κορυτσάς είναι μία τοπική δημόσια αρχή, που υποστηρίζει την βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού, τις περιβαλλοντικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης και της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Ο επικεφαλής της περιφέρειας της Κορυτσάς και το επιτελείο του συνδυάζουν τις προσπάθειές τους, για την προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης, την παροχή απασχόλησης και οικονομικών ωφελειών για τους άνεργους πολίτες. Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κορυτσάς ενισχύει δράσεις με υψηλά πρότυπα ποιότητας στον τομέα του τουρισμού.